2010. október 30., szombat

Cukorkát akarok, csak úgy

Hogy a manóban van az, hogy mostanában mindenki azzal zaklatja a másikat, hogy „hé, és te hová mész Halloweenkor?” Hogy is van ez? Mikor én gyerek voltam- ami azért nem volt olyan nagyon régen-, mi csak az amerikai filmek miatt tudtuk, mi is egyáltalán az a Halloween. A nyálunkat csorgattuk a rengeteg édesség láttán, és Drakulának, meg balerinának akartunk öltözni. Aztán eltelt tíz év, és most már- mert ugye annyira imádjuk majmolni az amerikaikat-, mi is mehetünk Halloween partikra. Ami nekem még mindig nem fér a fejembe. Nálunk a családi program a temető, gyertyagyújtás és emlékezés, vagyis egy csendes, nyugis ünnepnap. Nem pedig hangos szórakozás, és ereszd el a hajam. És hiába lenne hatalmas kedvem Pocahontasnak öltözni- mert elhihetitek, imádom a jelmezesdit:P-, valahogy egyszerűen nem fér össze számomra ez a két ünnep.
Persze nem akarok illúzióromboló lenni, aki affinitást érez, tegye, felőlem. Én megelégszem azzal, hogy előszedem a szekrényből a töklámpás alakú mécses tartót, majd este leoltom a lámpákat, és megnézek egy jó horrorfilmet vagy mesét. Lehetőleg minél több fröcsögő vérrel. (mert azért én sem vagyok a végletekbe menően antiszociális vagy éppen ünneprontó.:P)

"Poltergeists and zombies come up from their graves
And bats are screeching in their caves.
Banshees are screaming.
I hope your flashlight is beaming.
Watch out or something just might say BOO!
Don't say that I didn't warn you."






Valamilyen film ötlet, esetleg???




7 megjegyzés:

Nancy írta...

Igazad van. Nálunk inkább a megemlékezésről szólnak ezek a napok. Azonban a Halloween-i buliáradat évről - évre egyre nagyobb teret fog hódítani. Én is a filmek mellett döntöttem halloween gyanánt. Ha valami ijesztgetőset szeretnél nézni, akkor ajánlom a Kör 1-2-t, vagy az Átok trilógiát. Ha véres horrorra vágysz, akkor a Halloween filmeket, vagy a Rémálom az Elm utcában 2010-es feldolgozását válaszd. Én ez utóbbit fogom nézni. Szigorúan kispárnával ;)

Szanik írta...

A kör filmeket imádom, bár már jó rég láttam őket. Viszont az Átok jól hangzik. Ilyenkor belefér egy kis vérfröcskölés, de egyébként azokon általában unatkozom. Azokat az ijesztgetős filmeket szeretem, amik inkább pszichésen hatnak rám. Egy jobbfajta thrillert mondjuk. Aminek a gondolatától még napokkal később is megborzongok.:D

Nancy írta...

Akkor viszont ajánlom a Temetetlen múltat, a Hatodik érzéket vagy akár a Jelek című filmet. Mindhárom nagy kedvencem. De ebből a Temetetlen múlt az ami egy nagyon jó thriller. A másik két film picikét más, de ijedezni azoktól is lehet. ;)

Szanik írta...

A Hatodik érzék és a Jelek megvolt, tényleg jó filmek. Úgyhogy akkor a Temetetlen múlt lesz, a Harrison Ford filmekkel úgyis nehéz mellélőni.:)
Amit már vagy ezer éve meg akartam nézni, és most ideális lenne még, az az Életeken át. Na, majd meglátjuk, valószínűleg mindkettőt megsasolom.;)

Andrea írta...

Sajnos ez más ünnepeknél is megfigyelhető, gondoljatok csak a Valentin-napra. Nem horror, de iszonyatosan jó thriller a Legbelső félelem Richard Gere-rel és Edward Nortonnal ;). Egyébként a kedvenc Halloween-es filmjelenetem, amikor a Még zöldebb a szomszéd nőjében Walter Matthau Wc-tisztót meg tűzőgépet ad a gyerkőcöknek :P :D.

Szanik írta...

Brrr, Valentin-nap. Csak az üzletről szól, meg a drága ajándékokról. Szerintem a szerelmet minden nap kellene ünnepelni.;) Persze annak, akinek van kivel...
Edward Nortont IMÁDOM, úgyhogy ez a film is jöhet!:D

Andrea írta...

Akkor ne hagyd ki a filmet ;), ebben még csak mellékszereplő volt, akkoriban a kutya se ismerte.
A Valentin/Bálint-nap szerintem is csak az üzletről szól. Ha az ember szeret valakit, azt szerintem nem azzal fejezi ki, hogy aznap vesz neki egy rakás szívecskés vackot, nem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...