2011. március 25., péntek

Hurrá péntek!

Nem feledve a múlt heti ígéretem, íme (csak nekem tűnik úgy, hogy túl sokszor használom ezt a szót?), az egyik újítás, méghozzá egy állandó rovat.
Ismeritek a Friday Five nevezetű bejegyzéseket? Rengeteg blogon lehet velük találkozni, a dolog lényege pedig nem más, mint 5 pontban összefoglalni az elmúlt hét velünk történt eseményeit. Namármost, gondoltam egyet, egy picit változtattam a koncepción, és ez lett a dologból: (nagyjából) minden pénteken felsorolom azt az 5 dolgot, amit a héten legjobban szerettem. Filmeket, sorozatokat, klippeket, cipőket, kiscicákat és bárányfelhőket. Értitek, amiken jót szórakoztam az elmúlt hét nap valamelyikén.
(egyébként ha valaki gondolja, nyugodtan csinálja utánam, csak ne felejtsen el megemlíteni, aztán meg persze értesíteni, hogy én is elolvashassam az övét!)


1. Az első pont rögtön egy aprócska csalás, ugyanis eme két sorozatot nem a héten, inkább az elmúlt hónapokban néztem. Az első régi kedvenc, míg a második új felfedezett, viszont hamar be is betonozta magát az ’all time’ listámba. A Gyilkos elméket gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom: sorozatgyilkosok, pszichopaták és mindenféle szörnyűség, amit csak a témában találhatunk. Én ráadásul vagyok olyan mazochista, hogy mindig bevárom, míg lemegy egy évad (most épp az ötödiket néztem), majd egyben darálom le az egészet. Gyilkosok reggel, gyilkosok délben, gyilkosok este. Gondolhatjátok, milyen állapotban vagyok, mire végzek egy évaddal! :D (napoking ijedt nyusziként osonok egyik pontból a másikba) A Friday night lights pedig egy Texasban játszódó, futballistákat a középpontba helyező sorozat, délies hangulattal, focival, helyes pasikkal (pontosan rá gondolok) és péntek esti meccsekkel. Alapjában véve szeretem a különféle sportokat, de az amerikai foci sosem tartozott a kedveim közé. Mostanáig. Hihetetlen micsoda megveszekedett szurkolót képes kihozni belőlem pár perc őrült rohangálás és durva összecsapások .:D


2. A múltban  már említettem, hogy mennyire odavagyok a keleties berendezésekért, igaz? Na, hát találtam pár képet, melyek jól mutatják, mik is azok a kis apró elemek a lakásban, amiktől nálam megindul a nyáltermelés. Főleg a színek, a díszpárnák és az apró részletek azok, amit szívesen beillesztenék a saját otthonomba is. (még több képért katt ide)

3. EX-antikonyhatündér létemre az utóbbi időben egyre jobban élvezem a konyhai tüsténkedést. Igaz, a főzéssel még mindig hadilábon állok, sütit sütni viszont egyre jobban szeretek. Legutóbb egy óriási adag máglyarakást dobtam össze (hű, de nagyképűen hangzik:D), előtte pedig egy fincsi fahéjas pirítóst. A receptet ehhez az egyik kedvenc gasztroblogomon találtam, Molly Wizenberg Orangette nevű blogján. A blog nem egyszerűen recepteket, hanem az ételekhez, alapanyagokhoz és a mindennapokhoz fűződő sztorikat is tartalmaz, mindezt egy igazán egyedi és szórakoztató hangnemben.
                           
          

4. Aranyhaj! Hát lehet őt nem IMÁDNI, emberek??? Az utóbbi időben végignéztem jó pár gyerekkori kedvenc Disney klasszikusomat (Aladdint, Notre Dame-i toronyőrt, Arielt és még várat magára az Oroszlánkirály), s mostanában teljesen rá vagyok kattanva a mesékre. Újra. (nagyon úgy tűnik, hogy sohasem fogom kinőni őket, akárcsak a hercegnő komplexusomat) Ha arra gondolok, hogy a Toy Story 3-t is kishíján megsirattam… pff, néha olyan egy szentimentális liba vagyok. Na de visszatérve a fenti mesére: nagyon-nagyon jó volt. Izgalmas, vicces, gyönyörű képi megoldásokkal és szuper soundtrack-kel.

5. Évek óta készítgetek magamnak ékszereket, persze csak apróságokról van szó: karkötő, egy-egy nyaklánc. Viszont tudvalevő, hogy a fülbevaló a kedvencem, amiről egészen eddig fogalmam sem volt, hogyan alátható össze. Nos, a problémámat megoldotta ez a videó, ahol jól érthetően elmagyarázzák milyen eszközök kellenek egy fülbevaló összeszereléséhez, ill. hogy mit hová tegyek, hajlítsak, meg miegymás. Így utólag persze már én is rájöttem, hogy az egész baromi egyszerű, nem igényel többet 3 percnél, úgyhogy sorra gyártom is az egyedi fülbevalókat.


ezt hallgatom: Two steps from Hell - Heart of courage

2 megjegyzés:

Nancy írta...

Nagyon jó ötlet, ez a kis heti "összegzés". Jövő héten lehet, hogy én is becsatlakozom. A héten csak azért nem, mert azt sem tudom mi történt tegnap, nem hogy a hét elején :D
A fülbevalós videó tök jó volt. Már csak azért is mert élek - halok az ilyen fityegős (lehetőleg minél hosszabb) fülbevalókért, de valahogy sehol nem találok normálisat. Viszont így már tudok magamnak is csinálni, olyat, amilyet én szeretnék. :D

P.S.: Aranyhajat muszáj imádni.:D Főleg Pascalt :D

Szanik írta...

Nancy, kíváncsian várom a listádat!:) Egyébként a fülbevalós videóval egyetlen problémám van: újra feléledt az ékszerkészítő mániám, és egy csomó pénz szórok el miatta gyöngyökre, kapcsokra, meg hasonló apróságokra.:S:D Ha készítesz Te is valamit, majd értesíts az eredényről!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...