2010. szeptember 28., kedd

Egyedül tömegben

A napokban pakolgattam a könyvespolcom, s teljesen véletlenül a kezembe akadt a Légy jó mindhalálig. Eltelt már pár év azóta, hogy olvastam a könyvet, és mindenre már nem is emlékszem belőle, de azért a lényeg még itt bujkál valahol mélyen.
Na, nem is ez a lényeg. Amit ki akarok ebből az egész hozni, az a következő: gólyaként az egyetemen volt egy tanárom, akit Nyilas Mihálynak hívtak. Bejön az első órára, bemutatkozik, majd neki is áll magyarázni az anyagot. Persze, ez az egyetem, még csak véletlenül se próbáljuk megismerni egymást.
Mindegy. Nagyban kuncogok magamban, miután mondja a nevét, s nézek körül, kinek esett még le a poén, vajon kivel is tudnék cinkosan összemosolyogni. Erre mit látok: mindenki ül fapofával, és igyekszik gyorsan jegyzetelni.
De most komolyan! Tudom, hogy óvodás dolog ezen nevetni, de akkor is. Senki nem ismeri a Légy jó mindhaláligot??? Vagy ennyi idősen már senki nem emlékszik rá? Esetleg ekkora baj van a humorommal? Rajtam kívül a teremben ült még legalább 100 emberke, s közülük senkinek nem jutott eszébe legalább elvigyorodni azon, hogy a tanárunk Nyilas Misi?
Néha a legnagyobb tömegben érzem magam a legmagányosabbnak.


ezt hallgatom: White Apple Tree: Snowflake

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

én tuti, vigyorogtam volna, mint a vadalma, ugyanis nyolcadikban Nyilas Misivel szilvesztereztem, különben nem lett volna kész időben az olvasónaplóm. Egyébként tényleg nagyon sokan vannak, akiknek az irodalmi poénok nem esnek le. Sajnos...

Szanik írta...

Ó, te szegény. Ezzel tölteni egy szilveszter éjszakát??? Nem irigyellek.
Igen, azt én is észrevettem, hogy az emberek nem értik az ilyen utalásokat, de nem csak könyvest, filmest sem, meg semmi hasonlót. Na de hát a Légy jó..., azt azért a többség olvasta. Vagyis talán mégsem.:( Csak tudod, egy csomó olyan emberkével találkozom az egyetemen, akik állandóan azzal hencegnek, milyen jó az átlaguk, de jó jegyet kaptak ezen meg azon a vizsgán, az én önbizalmam meg a béka segge alatt, ha a suliról van szó. És akkor ők az okosok?

Névtelen írta...

ne foglalkozz az ilyenekkel! A hiper-szuper átlagúak csak lapítottak, amikor az egyik órámon a tanár feltett egy kérdést egy korábbi tárggyal kapcsolatban. Na, és ki válaszolt? Hát, én, akinek nem volt erőssége ;). Egy nagyon durva sztori: a koliban hazajött az 5,78-as átlagú srác, amikor egy Szabó Magdával készült interjút néztünk és rögtön megkérdezte: "Ki az a Szabó Magda?" no comment.

Szanik írta...

Esküszöm, úgy szeretem az ilyen sztoriaidat! Egy kicsit mindig helyre raknak.:)

Névtelen írta...

Örülök neki :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...